Citroen kwarktaart met amandelbodem

Citroen kwarktaart met amandelbodem
Informatie:
Personen: 8

Deze kwarktaart is lekker en smaak erg naar citroen. Heb je een keer zin om iets lekkers te maken maak dat deze lekkere citroen kwarktaart. Het is niet moeilijk om te maken en erg leuk om samen met iemand te doen. Je moet wel even geduld hebben om deze kwarktaart te eten want het kost even wat tijd. De kwarktaart moet 4 uur opstijven in de koelkast.

    Ingrediƫnten:
  • - Taart bodem:
  • - 2 eieren
  • - 100 gram amandelmeel
  • - 4 eetlepels Stevia poeder
  • - 1 theelepel bakpoeder
  • - 30 gram roomboter
  • - 100 gram roomkaas
  • -
  • - Kwarktaart vulling:
  • - 50 gram volle kwark
  • - 250 ml slagroom ongeklopt
  • - 5 eetlepels Stevia poeder
  • - 2 citroen
  • - 8 gelatine bladeren
Bereiding:

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Haal alle ingrediƫnten uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

3. Pak dan een grote kom en meng dan het amandelmeel, bakpoeder en de Stevia poeder.

4. Smelt dan de roomboter in een pannetje tot dat er helemaal gesmolten is.

5. Voeg dan de eieren, gesmolten boter en de roomkaas toe in de grote kom met de amandel meel.

6. Mix dan alles goed door elkaar tot dat een samenhangede deeg wordt.

7. Pak dan een springvorm leg daar een bakpapier in.

8. Voeg dan het beslag in de springvorm en bak de bodem 15-20 minuten lang.

9. Als je bodem dan gaar is laat het dan 30 minuten goed afkoelen.

10. Raps dan de citroen en snij er twee schijfjes van af.

11. Pers dan de rest van de citroen zou dat je citroen sap krijgt.

12. Laat dan de gelatine bladeren weken in koud water.

13. Doe de citroen sap in een pannetje en verwarm dit boven en laag vuur.

14. Kijk ondertussen even of je de gelatine bladeren al uit kan knijpen voor gebruik.

15. Knijp de gelatine bladeren uit en voeg het toe bij je citroen sap.

16. Laat de gelatine helemaal oplossen en afkoelen.

17. Klop dan ondertussen de slagroom met Stevia poeder stijf en voeg dan ook nog een beetje citroen sap met de gelatine bladeren toe.

18. Als laatste voeg je nog de volle kwark toe en roer alles goed door elkaar.

19. Giet dan de kwark mengsel over de amandel bodem.

20. Laat dan de citroen kwark taart de minimaal 4 uur opstijven.