Appelwalnoten taart

Appelwalnoten taart
Informatie:
Personen: 8

Ben je dol op appels en walnoten probeer nu dan deze appelwalnoten taart. Deze taart is lekker en niet moeilijk om te maken. Wil je visite of je zelf lekker verwennen met deze appelwalnoten taart. Probeer dan nu dit recept.

    Ingrediƫnten:
  • - 200 gram boter
  • - 200 gram witte basterd suiker
  • - 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • - 1 ei
  • - Walnoten
  • - 8 gram vanille suiker
  • - Zout
  • - 50 gram kristalsuiker
  • - 6 middelgrote appels
  • - 3 theelepels kaneel
  • - Springvorm 24 cm
Bereiding:

1. Verwarm de oven op 180 graden.

2. Vet dan de springvorm van 24 cm in met boter.

3. Meng de zachte boter de basterd suiker en de kaneel met een mixer.

4. Zeef dan de bloem met een snufje zout in het botermengsel en voeg dan 1 ei toe.

5. Hou nog wel een beetje ei over voor de bovenkant in te smeren van je taart.

6. Kneed het deeg tot dat het een soepel deeg is en laat het 15 minuten rusten afgedekt in de koelkast.

7. Rol dan 2/3 deel van je deeg uit en bedekt de springvorm hiermee de onderkant en de zijkanten.

8. Zet dan de springvorm in de koelkast om het deeg te laten rusten.

9. Schil de appels en snij dan de appels in stukjes of in partjes.

10. Voeg de appels in een kom toe en voeg daarna de walnoten, suiker, vanillesuiker en de kaneel toe.

11. Meng dan alles even goed door elkaar.

12. Schep dan de vulling in de taartvorm.

13. Rol de rest van het deeg uit en snij daar reepjes van voor op de bovenkant.

14. Leg dan de reepjes deeg over de bovenkant.

15. Bestrijk de bovenkant met een ei ( die je over hebt gehouden).

16. Bak dan de taart 60 minuten in de oven.

17. Laat dan de appeltaart afkoelen voor dat je het gaat serveren.