chocolade soezen

chocolade soezen
Informatie:
Personen: 8

Heb je een keer zin om iets anders te maken dan een taart, probeer dan nu deze chocolade soezen. Vind je het leuk om steeds weer anderen dingen te proberen. Maak dan deze lekker chocolade soezen.

    Ingrediƫnten:
  • - 200 ml water
  • - 100 gram boter of margarine
  • - 120 gram bloem
  • - 2 eetlepels suiker
  • - 3 eieren
  • - 500 gram ongeklopt slagroom
  • - Zout
  • - 2 Reep pure chocolade
  • - Garneerspuit
  • - 2 eetlepels bakpoeder
Bereiding:

1. Leg een bakpapier op de bakplaat.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Breng het water met de boter en een snufje zout aan de kook.

4. Zet dan het water op een laagvuur.

5. Doe dan in een keer al de bloem in de pan met het water en boter.

6. Roer alles goed door elkaar en voeg dan ook nog 2 eetlepels bakpoeder toe.

7. Roer dan alles nog even goed door elkaar.

8. Verwarm dan het deeg op een laagvuur.

9. Laat het deeg 20 minuten afkoelen.

10. Roer dan 2 eieren bij het deeg en roer alles door elkaar tot dat je een gladmengsel krijgt.

11. Voeg daarna het andere ei toe roer het weer goed door tot dat je een gladmengsel krijgt.

12. Spuit dan met een garneer spuit ( met een gladde spuit) 8 grote hopen deeg op de bakplaat.

13. Lukt dit niet kan je ook met een pollepel 8 hopen deeg maken op de bakplaat.

14. Hou wel afstand tussen de 8 hopen deeg.

15. Passen de 8 soezen er niet op bak de soezen dan in 2 keer.

16. Schuif dan de bakplaat in de voorverwarmde oven op 200 graden.

17. Bak dan de soezen 20 tot 30 minuten tot dat ze licht bruin gebakken zijn.

18. De soezen zij gaar als ze licht aanvoelen.

19. Kijk ondertussen wel even of de soezen niet te bruin worden.

20. Haal de soezen uit de oven en laat ze even afkoelen op een rooster of op een bakplaat.

21. Klop ondertussen de slagroom en voeg daar 2 eetlepels suiker toe.

22. Laat dan de slagroom 30 minuten opstijven in de koelkast voor dat je het gaat gebruiken.

23. Pak dan 1 voor 1 de soezen en maak aan de bovenkant een klein gaatje voor de slagroom.

24. Dit kan je doen met een mesje.

25. Doe dan je slagroom in een spuitzak en spuit de slagroom in de 8 soezen tot dat ze vol zitten.

26. Pak dan een pan en smelt daar de 2 repen pure chocolade in of verwarm de chocolade in een schaaltje in de magnetron dat werk ook goed.

27. Doop dan 1 voor 1 de soezen in de pan met pure chocolade zorg dat de bovenkant van de soezen bedenkt zijn met chocolade of je doop je soezen in een schaal met de chocolade.

28. Laat dan de soezen met chocolade erop 10 tot 15 minuten hard worden in de koelkast.

29. Je soezen zijn klaar.