Kip kerrie met rijst & sperziebonen

Kip kerrie met rijst & sperziebonen
Informatie:
Personen: 4

Ben jij een echte rijst liefhebber probeer dan nu dit kipkerrie gerecht. Het is niet moeilijk om te maken en smaak erg lekker. Hou je van een beetje pittige smaak in je kipkerrie voeg er dan wat meer peper toe en een beetje sambal voor een wat pittige smaak.

    Ingrediƫnten:
  • - 4 kopjes rijst
  • - 1 pot of zakje doperwten
  • - 3 kipfilet
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 2 ui
  • - 400 gram sperziebonen
  • - 1 kippenbouillon blokje
  • - 300 ml kookroom
  • - 4 theelepels kerriepoeder
  • - 2 eetlepels bloem
  • - Olijfolie
Bereiding:

1. Kook je rijst 10 minuten of wat erop de verpakking staat.

2. Snij dan je kipfilet ,knoflook, ui in kleine stukjes.

3. Doe dan een beetje olijfolie in de pan en bak je kipfilet bruin.

4. Haal dan de puntjes van de sperziebonen en maak dan de sperziebonen goed schoon.

5. Kook dan je sperziebonen 5 minuten.

6. Maak dan de pot erwten open en haal dan het vocht eruit met een vergiet en laat het even in het vergiet uitlekken.

7. Voeg dan bij je kip de ui, knoflook, peper, zout en je kerriepoeder toe en bak dit 3-4 minuten mee.

8. Roer dan de bloem erdoor en bak de bloem 1 minuut mee.

9. Voeg dan je kookroom en je bouillonblokje toe aan je gerecht.

10. Vervolgens doe je de doperwten en je sperziebonen erbij.

11. Laat het dan nog 10 minuten zachtjes doorkoken.

12. Giet je rijst af .

13. Serveer dan je saus met je rijst.