Spelt pizza's

Spelt pizza's
Informatie:
Personen: 4

Heb je een keer zin in een pizza met een andere bodem. Probeer dan nu deze spelt bodem pizza. De pizza is niet moeilijk om te maken en het smaakt goed. Hou je niet van salami, ham of heb je liever een vegetarische pizza dat kan natuurlijk ook met dit recept. Deze pizza is ook lekker met een handje rucola voor de afwisseling.

    Ingrediƫnten:
  • - 1 pak salami
  • - 2 bosui
  • - 1 rode ui
  • - 250 gram hamblokjes
  • - Pizza saus
  • - Gerapte kaas
  • -
  • - Bodem
  • - 500 gram speltbloem
  • - 2 eetlepels olie
  • - Snufje zout
  • - 250 ml water
  • - 6 gram bakpoeder
  • - Deegroller
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Pak een kom waar je het pizza deeg in maakt.

3. Doe de speltbloem in de kom, doen dan 2 eetlepels olie erin , een snufje zout en als laastste 250 ml water.

4. Kneed alles tot een geheel mengsel.

5. Maak er een deegbal van.

6. Laat het deeg 20 minuten rusten in de koelkast met plastic folie erover.

7. Snij dan alle groentes en salami in kleine stukjes voor op de pizza.

8. Pak dan het deeg uit de koelkast en verdeel het deeg in twee stukken zo dat je twee pizza kan maken.

9. Leg nu wat bloem op het aanrecht en rol je deeg goed uit zo dat je een dunne bodem krijgt.

10. Als je twee pizza bodems hebt uitgerold doe dan de saus op de bodems en smeer dat goed uit.

11. Verdeel dan de gerapte kaas, de groentes en de salami of de hamblokjes over de pizza.

12. Nu kan de pizza in de oven.

13. Bak de pizza 20 minuten in de oven.

14. Kijk ondertussen wel even of je pizza niet te donker wordt.

15. Als je pizza uit de oven is kan je gaan eten.