Chocolade cupcake met vanille boter crème

Chocolade cupcake met vanille boter crème
Informatie:
Personen: 12

Heb je een feestje die je thuis viert met je gezin en wil je daarom iets lekkers maken? Maak dan nu deze heerlijke chocolade cupcake met vanille boter crème. Het is een leuke traktatie voor bijv. Een kinderfeestje of om te trakteren op school.

    Ingrediënten:
  • - 225 gram boter
  • - 225 gram suiker
  • - 4 eieren
  • - 225 gram bloem
  • - 4 theelepels cacao
  • - Halve theelepel bakpoeder
  • - 12 muffin vormpjes
  • -
  • - Vanille boter crème
  • - 500 gram melk
  • - 50 gram custard
  • - 50 gram suiker
  • - 1 vanillestokje
  • - 625 gram boter
  • - 210 gram basterdsuiker
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Verdeel de muffin vormpjes over de bakplaat.

3. Pak een grote beslagkom en voeg de boter, suiker, eieren, bloem, cacao en een halve eetlepel bakpoeder toe.

4. Roer het beslag goed glad.

5. Schep het beslag met een lepel in de cake vormpjes.

6. Zorg ervoor dat je al het beslag gebruikt voor de cupcake.

7. Bak de cakejes 15 tot 20 minuten.

8. Let wel op dat de cakejes niet te bruin worden.

9. Haal de cakejes uit de oven als ze gaar zijn en laat ze even afkoelen op een rooster.

10. Boter crème

11. Maak een papje van de suiker en de custard poeder en een scheut melk.

12. Snij dan je vanillestokje open en schraap de binnenkant van het vanillestokje eruit.

13. Breng dan de rest van de melk aan de kook met de vanille merg en het vanillestokje.

14. Haal het vanillestokje eruit.

15. Neem dan de steelpan van het vuur en voeg een klein beetje melk toe aan de custard.

16. Roer dan alles goed door elkaar en voeg dan de rest van de melk toe.

17. Giet dan alles terug in de pan, zet dan de pan weer terug op het vuur en laat de room goed door koken zorg er wel voor dat je blijft roeren.

18. Laat het doorkoken tot dat het begint te binden.

19. Je ziet dat je banketbakkersroom hebt gemaakt.

20. Laat het dan goed afkoelen, dek het even af met plasticfolie.

21. Pak de boter, de afgekoelde banketbakkersroom en de basterdsuiker roer dat tot een gladde crème op een lage stand.

22. Laat de machine of een mixer 10 minuten draaien.

23. Als je botercrème wit is dan is je crème goed.

24. Spuit je boter crème met een spuitzak op de bovenkant van je cupcake.