Ronde chocolade cake met caramel

Ronde chocolade cake met caramel
Informatie:
Personen: 6

Ben je een echte chocolade liefhebber probeer dan nu dit chocolade cake recept met caramel. Binnen 30 minuten heb je een lekkere cake gemaakt.

    Ingrediënten:
  • - 170 gram pure chocolade
  • - 40 gram ongezouten boter
  • - 2 eieren
  • - 75 gram fijne suiker
  • - 75 gram cacao poeder
  • - 150 gram gezeefde bloem
  • - Zout
  • - 100 gram melk chocolade
  • - 1 zakje fudge
  • - Springvorm of cake vorm
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden.

2. Pak de 170 gram pure chocolade breek het in kleine stukjes.

3. Haal uit je kast een steelpannetje en doe daar je pure chocolade in en je 40 gram boter.

4. Blijf goed in pan roeren tot dat alles goed gesmolten is.

5. Pak dan een beslag kom doe daar je 2 eieren, je fijne suiker en je gezeefde bloem in.

6. Roer dan alles goed door elkaar met een garder.

7. Voeg dan je gesmolten chocolade mengsel toe in je beslag kom.

8. Roer dan weer alles goed door elkaar en voeg dan je 75 gram cacao poeder toe en spatel het even goed door met een pannenlikker of een lepel.

9. Leg dan in je springvorm of cake vorm een bakpapier of vet je vorm in.

10. Doe dan je cake mengsel in je cake of springvorm verdeel het over de bodem.

11. Als laatste snij je 7 blokjes fudge en je melk chocolade in stukjes en verdeel het over je cake.

12. Bak dan je cake in de midden van je oven 20 – 25 minuten.

13. Kijk ondertussen wel even of je cake niet aan het verbranden is, test dit even met een saté prikker of je cake al gaar is anders bak je cake nog een paar minuten langer.