Kipsaté

Kipsaté
Informatie:
Personen: 4

Is het vandaag lekker weer dan is het weer tijd om lekker te gaan barbecueën. Probeer dan nu dit kipsaté recept. Het is niet moeilijk om te maken en erg lekker.

    Ingrediënten:
  • - 300 gram kipfilet
  • - 4 eetlepels ketjap
  • - 4 eetlepels milde chilisaus of pittige chili saus
  • - 1,5 teentje knofllook
  • - Saté stokjes
Bereiding:

1. Snij de kipfilet op een snijplank in stukken die groot genoeg zijn voor op de barbecue.

2. Pak dan een kom uit je kast en doe daar je stukken kip in.

3. Meng dan de 4 eetlepels ketjap en de 4 eetlepels chilisaus toe aan je kip.

4. Hou je van een pittige smaak op je kip gebruik dan een pittige chilisaus.

5. Als laatste voeg je nog de teentjes knoflook toe.

6. Snij de knoflook in kleine stukjes of gebruik een knoflook pers doe het bij je kip.

7. Meng dan alles goed door elkaar.

8. Laat dan je kip 45 minuten rusten in de koelkast met een afgedekte folie.

9. Laat dan ondertussen de satéprikkers weken in het water.

10. Haal je kip uit de koelkast en prik ongeveer 4 stukjes kip per stokje.

11. Heb je dat gedaan leg dan alles stokje op het bord met een afgedekt folie en zet weer terug in de koelkast.

12. Haal de saté pas uit de koelkast als de barbecue goed op temperatuur is.