Broccoli schotel met krieltjes en spekjes

Broccoli schotel met krieltjes en spekjes
Informatie:
Personen: 4

Heb je een keer zin in iets anders dan een gekookte aardappel. Probeer nu dan deze lekker ovenschotel. In 30 minuten heb je een lekker gerecht op tafel. Wil je deze ovenschotel het liefst vegetarische eten dan kan natuurlijk ook haal dan de spekjes uit het recept en voeg bijv. champignons toe of een andere soort groente.

    Ingrediƫnten:
  • - 450 gram krieltjes
  • - 200 gram spekjes
  • - 750 gram broccoli
  • - Gerapte kaas
  • - 2 uien
  • - 2 teentje knoflook
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Snij de broccoli in kleine stukjes en was de broccoli goed.

3. Doe dan je broccoli in de pan met wat water en zout.

4. Kook je broccoli 5 minuten.

5. Giet je broccoli af en bak dan de spekjes goed bruin in een koekenpan.

6. Snij dan ondertussen de uien en de teentjes knoflook in kleine stukjes en voeg dit toe bij de spekjes bak het dan nog 3 minuten mee.

7. Pak dan nog een koekenpan en smelt een beetje boter.

8. Bak nu de krieltjes tot dat ze goud bruin zijn.

9. Voeg dan de krieltjes toe bij de broccoli en de spekjes.

10. Roer alles dan goed door elkaar.

11. Pak dan een grote ovenschaal en doe daar je krieltjes en broccoli mengsel in.

12. Verdeel het allemaal goed.

13. Strooi als laatste nog een beetje gerapte kaas over de broccoli schotel.

14. Doe dan je oven schaal 10 tot 15 minuten in de oven zo dat de gerapte kaas goed gesmolten is.