Kleine bananen soezen

Kleine bananen soezen
Informatie:
Personen: 4

Vind je het leuk om even in de keuken te staan om iets lekkers te maken. Probeer dan nu dit bananen soezen recept. Dit recept is vooral lekker om te maken voor je visite en voor in het weekend.

    Ingrediƫnten:
  • - IngrediĆ«nten soezen
  • -
  • - 200 ml water
  • - 100 gram harde boter
  • - 1 theelepel zout
  • - 150 gram bloem
  • - 3 eieren
  • - 1 zakje bakpoeder
  • -
  • - Bananen vulling
  • -
  • - 500 ml volle melk
  • - 1 vanillestokje
  • - 2 rijpe bananen
  • - 4 eierdooiers
  • - 2 eetlepels bloem
  • - 150 gram kristalsuiker
  • - 1 eiwit
  • - 200 gram poedersuiker
  • - Gele kleurstof
  • - 2 repen pure chocolade
  • - 1 pakje ongeklopte slagroom
Bereiding:

1. Leg een bakpapier op de bakplaat.

2. Verwarm de oven voor op 200 graden.

3. Breng het water met de boter en een snufje zout aan de kook.

4. Zet dan het water op laagvuur.

5. Doe dan in een keer al het bloem in de pan met water en boter.

6. Roer alles goed door elkaar voeg dan ook 2 eetlepels bakpoeder toe.

7. Roer dan alles nog goed door elkaar.

8. Verwarm het deeg op een laag vuur.

9. Laat dan het deeg 20 minuten rusten en afkoelen.

10. Roer dan 2 eieren bij het deeg en roer dan alles goed door elkaar tot een gladmengsel.

11. Voeg daarna nog 1 ei toe roer het dan weer goed door elkaar tot dat je weer een gladmengsel krijgt.

12. Spuit dan met een garneerspuit 8 soezen.

13. Hou wel afstand tussen de soezen.

14. Passen de 8 soezen niet op de bakplaat bak de soezen dan in 2 keer.

15. Schuif dan de bakplaat in de voorverwarmde oven.

16. Bak de soezen 20 tot 30 minuten tot dat ze lichtbruin gebakken zijn.

17. De soezen zijn gaar als ze licht aan voelen.

18. Laat de soezen dan 10 minuten rusten op een bakplaat of op een rooster.

19. Doe dan de bananen in een pan pureer of maak het klein met een staafmixer.

20. Voeg dan de vanillemerg en het vanillestokje toe en de volle melk.

21. Breng het op midden hoog vuur aan de kook.

22. Roer dan in een bakje de eierdooiers met de suiker en de bloem toe.

23. Zet het vuur laag.

24. Giet een grote lepel melk toe bij de eierdooiers roer alles goed door elkaar.

25. Giet dan alles terug in de pan.

26. Breng het dan weer aan de kook.

27. Je zult zien dat de room nu steeds dikker wordt.

28. Giet dan de room in een kom.

29. Bedek het dan met een vershoudfolie.

30. Laat het dan even heel goed afkoelen tot kamer temperatuur.

31. Maak dan het glazuur door eiwitten in een schone kom stijf te kloppen.

32. Voeg dan voorzichtig in kleine beetje de poedersuiker toe samen met de gele kleurstof.

33. Smelt dan de pure chocolade en klop de slagroom met de suiker stijf.

34. Snij dan de soezen doormidden.

35. Zo dat je een boven en onderkant hebt.

36. Dip dan bovenkant in de glazuur en maak met een vork chocolade strepen.

37. Spuit dan met een spuitzak een laag room op de onderkant en daarboven de slagroom.

38. Leg dan de bovenkant erop en je soezen zijn klaar.

39. Laat je soezen nog wel 20 minuten in de koelkast staan.