Vanille -chocolade tulbandcake

Vanille -chocolade tulbandcake
Informatie:
Personen: 8

Vind je het leuk om te bakken probeer dan nu deze tulband cake recept. Dit recept is niet moeilijk om te maken en erg lekker. Als je tulband cake kaar is kan je de cake ook versieren met glazuur en stukjes chocolade. Heel veel bakplezier.

    Ingrediënten:
  • - 420 gram bloem
  • - 2 theelepels bakpoeder
  • - Zout
  • - 200 gram suiker
  • - 75 gram cacao poeder
  • - 65 ml water
  • - 200 gram boter
  • - 2 theelepels vanille extract
  • - 3 eieren
  • - 120 ml melk
  • - Zeef
  • - Tulband cake vorm
  • - Mixer
Bereiding:

1. Verwarm je oven voor op 175 graden.

2. Doe dan je gezeefde bloem, bakpoeder en zout in een kom.

3. Roer alles door elkaar en zet de kom apart.

4. In een andere kom meng je 100 gram suiker, cacaopoeder en water tot een papje zet ook deze apart.

5. Doe je boter en de 100 gram suiker in een kom en smelt deze au bain-marie, voeg de vanille toe en laat het mengsel een afkoelen.

6. Voeg dan de eieren een voor een toe, mix tot een mooi en luchtig beslag.

7. Voeg dan de melk en de bloem toe in delen.

8. Verdeel dan het beslag in 2 delen voeg aan de een deel het cacao mengsel toe en meng dit tot een egaal beslag.

9. Pak een cake vorm begin met twee lepels de vanillebeslag en schep daar een lepel chocolade beslag bovenop.

10. Dan weer een vanille en daar weer de chocolade erop.

11. Zo ga je door tot dat je beslag op is.

12. Tip als het beslag even niet goed in elkaar zakt kun je vorm op je aanrecht tikken.

13. Bak dan de cake 75 minuten.

14. Kijk ondertussen even of je cake niet verbrand en of al gaar is .

15. Dit kun je testen doormiddel van een saté prikker in je cake te prikken zit er geen beslag meer aan is je cake gaar.

16. Laat je cake nog wel even afkoelen in je cakevorm anders gaat je cake kapot.

17. Is je cake afgekoeld kan je cake voorzichtig uit de vorm halen.