Appelcake

Appelcake
Informatie:
Personen: 8

Heb je een keer zin in iets anders dan een koekje in het weekend maak dan nu deze appelcake. Deze cake is niet moeilijk om te maken maar wel erg lekker. Hou je zelf erg van noten kun je dat ook toevoegen aan het beslag van je cake voor een extra bite. Veel bak plezier.

    Ingrediënten:
  • - 200 gram bloem
  • - 200 gram Boter
  • - 150 gram suiker
  • - 1 zakje vanille suiker
  • - 1 zakje bakpoeder
  • - 2 appels
  • - 4 eieren
  • - Snufje zout
Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 175 graden

2. Schil de appels en snij een paar in plakjes en de rest in stukjes.

3. Pak een cake - of een springvorm.

4. Vet de cake - of springvorm in met boter.

5. Pak dan een kom en doe daar je boter, je gezeefde bloem, je bakpoeder, de suiker, de eieren, de vanille suiker en de stukjes appel in.

6. Pak dan een mixer en mix dit dan goed door elkaar tot een gladmengsel.

7. De cake mix in de springvorm verdeel de cake mix dus goed.

8. Leg dan als laatste je schijfjes appel op je cake mix en druk ze een beetje in.

9. Je oven is al voorverwarmd stop je cake in de midden van de oven en bak de cake ongeveer 75 minuten.

10. Kijk ondertussen wel even of je cake misschien als gaar is. Test dat even met een saté prikker. Je prikt dan in je cake en als er nog cake aan vast blijft zitten moet je cake nog langer in de oven.