unieke gerechten logo

KitKat M&M-taart

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden

Pak een ronde springvorm en leg op de bodem een vel bakpapier. Vet de randen van de springvorm goed in met boter.

Pak een grote kom voor de taartmix. Klop je boter, suiker, melk en een snufje zout toe en mix dit goed door met een mixer tot een glad mengsel. Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe. Pak een kleine bakje die in de oven mag en doe daar je pure chocolade in en doe het een paar minuten in de oven tot dat de chocolade helemaal gesmolten is. Voeg de chocolade bij de taartmix en spatel de chocolade goed door het mengsel.

Pak je taart mengsel en doe het in de ingevette springvorm.

Als de oven is voorverwarmd zet dan je springvorm in het midden van de oven. Bak je taartmix 45 minuten in de oven. Let op of je taart goed gaar is. Dit kun je controleren door met een satéprikker in de cake te prikken.

Laat je taart goed afkoelen.

Haal dan het randje van de taart los met een mesje en verwijder dan voorzichtig de springvorm. Gebruik de overgebleven chocolade en bestrijk de taart met chocolade en plak de KitKat aan de randen van je taart. Je kunt er een strik om heen doen zodat de KitKat niet loslaat. Leg aan de bovenkant van de taart nog een beetje gesmolten chocolade en voeg dan de M&M’s toe aan de bovenkant van je taart.

Je M&M KitKat is klaar.

ingrediënten

100 ml volle melk

180 gr chocolade extra puur

1 snufje zout

175 gr witte suiker

200 gr roomboter

3 eieren

200 gr zelfrijzend bakmeel

1 zak KitKat 250 gr

1 zak M&M ( bruine zak)

Een ronde springvorm